40 anys com a escola: un passeig per la història d’El Primer Pas

El projecte de muntar l’escola infantil neix de la mà de Joana Losada Bóveda, la fundadora, per fer front a les necessitats del districte Collblanc-Torrassa i de les mares d’incorporar-se al món laboral. En aquell moment, només hi havia quatre escoles infantils al barri i no podien cobrir tota la demanda de la zona.

L’any 1977 neix El Primer Pas al carrer Joventut, una escola de qualitat per als més petits del barri amb unes instal·lacions innovadores i un equip docent amb molta il·lusió per treballar en el camp educatiu. Al cap de tres anys, el creixement de l’escola fa necessari  un trasllat al carrer Llobregat, on amb els mateixos ideals continuen en l’actualitat.

No ens hem oblidat de tots els nens i nenes, ni  de les seves famílies. A tots vosaltres, i a totes les educadores que han format part del nostre centre (Cristina, Carmen, Katy, Mª Luisa…), una salutació afectuosa i el nostre agraïment.

Una abraçada especial per a les nostres psicòlogues, Conchita Moliner i Merche Montero. I al nostre pediatre, Jordi Rossell. I a l’Ana, la nostra professora de dansa. I als monitors de natació. I a les alumnes de pràctiques i a les nostres tècniques de neteja, Paqui,  Lola, Maria i, especialment, a Mª Carmen.

I també el nostre reconeixement al centre de desenvolupament infantil i d’atenció precoç Baula, i a totes les escoles i llars d’infants de Collblanc-Torrassa, que igual que nosaltres han treballat i continuen treballant per al districte.

Finalment, donem les gràcies a la família i, principalment, a Ramón Fanlo Izuel, que ha estat i és fonament i pilar de la nostra escola.

Per commemorar l’aniversari, podeu enviar les vostres fotos.

A tots, moltes gràcies per aquests 40 anys!

L’equip educatiu El Primer Pas

Aquestes fotos han estat enviades per antics alumnes. Podeu participar enviant les vostres a elprimerpas_losada@hotmail.com. Si alguna persona no vol aparèixer en una foto grupal, siusplau que ens ho comuniqui i es retirarà la imatge.